Gorionici na agropelet i na drveni pelet

Gorionici na pelet potpomažu grejanje na pelet tako što transportuju pelet iz spremnika u kotao. Pelet se dozira pomoću puža. U zavisnosti od proizvođača, gorionici na pelet mogu da imaju jedan ili dva puža za doziranje peleta. Ugrađuju se na kotao na pelet koji može biti kombinovan ili na čvrsto gorivo. Gorionici na pelet predstavljaju jedno od najisplativijih rešenja za grejanje.

Kombinovani kotao11

Na ideju da patentiramo sopstveni gorionik na agropelet i drveni pelet došli smo usled sve veće ekspanzije grejanja na alternativna goriva. Osnovna prednost koju poseduju naši gorionici na pelet jeste to što uz njih dobijate garanciju na održavanje 10 godina. Ova činjenica nas čini jedinstvenim proizvođačem gorionika na našem tržištu. Osim toga, naši gorionici na pelet uspešno sagorevaju sve vrste agropeleta. Dolaze u kompletu sa motorom, pužnim transporterom i elektronikom. Na gorionike se može povezati sobni termostat, čime obezbeđujete da u prostorijama koje grejete imate konstantnu temperaturu.

 

U ponudi su tri vrste gorionika i kotao. Pogledajte našu ponudu:

gorionik na pelet

Gorionici na Pelet – GAP 18 ARMADILO (Snaga 3-25kW)

Gorionici na Pelet – GAP 18 ARMADILO - Gorionik na drveni pelet - Snaga 3-25kW - Liveno gusano kućište - Digitalna kotlovska regulacija - Software na srpskom jeziku - Prilagođavanje …

PROČITAJTE VIŠE

Gorionik Na Pelet

Gorionici na Pelet - GAP 25 ARMADILO (Snaga 3-50kW)

Gorionik na drveni i agropelet - GAP 25 ARMADILO Tehničke karakteristike - Gorionik na drveni i agropelet - Snaga na agropelet 3-35kW - Snaga na drveni pelet 3-50kW - Liveno gusano kućište …

PROČITAJTE VIŠE

gorionik

Gorionici na Pelet - GAP 50 ARMADILO (Snaga 5-100kW)

Gorionik na drveni i agropelet – GAP 50 ARMADILO Tehničke karakteristike - Gorionik na drveni i agropelet - Snaga na agropelet 5-70kW - Snaga na drveni …

PROČITAJTE VIŠE

GORIONICI NA PELET - GAP 90 ARMADILO (Snaga 10-380kW)

Gorionik na drveni i agropelet – GAP 90 ARMADILO Tehničke karakteristike - Gorionik na drveni i agropelet - Snaga na agropelet 10 - 380kW - Snaga na drveni …

PROČITAJTE VIŠE

kotlovi na pelet

Kotlovi na pelet i čvrsto gorivo

Kombinovani kotlovi na pelet i čvrsto gorivo koriste se za centralno grejanje toplom vodom. Imaju dva ložišta namenjena za sagorevanje svih tipova čvrstog goriva...

PROČITAJTE VIŠE

Gorionici na pelet - cenovnik

Naši gorionici na pelet koštaju od 1150€ do 4000€. Uz svaki gorionik dobija se garancija do deset godina ukoliko se održavanje vrši od strane našeg proizvođača.

Gorionik Armadilo GAP18 GAP35 GAP55 GAP90 sa efikasnijim grejačima
Snaga na drveni pelet 3-25kW 3-50kW 3-100kW 10-300kW
Snaga na agro pelet 3-20 kW 3-35 kW 3-75 kW 10-250 kW
Cena 1150€ 1250€ 2000€ 4000€
Ugradnja na postojeći kotao 100-200€ 100-200€ 150-250€ 300-500€
Garancija 2 godine (uz redovne godisnje servise do 7 godina) 2 godine (uz redovne godisnje servise do 7 godina) 2 godine (uz redovne godisnje servise do 7 godina) 2 godine (uz redovne godisnje servise do 7 godina)

* Redovan godišnji servis se obavlja u dogovorenom terminu na adresi korisnika ili u servisnim prostorijama
Fasek-a, a podrazumeva kontrolu ispravnosti svih elemenata gorionika i pripremu za predstojeću grejnu sezonu.

** Cena redovnog servisa zavisi od troškova dolaska servisne ekipe do adrese korisnika ili transporta gorionika do servisa Fasek-a, zamenjenih delova koji se naplaćuju po aktuelnom cenovniku rezervnih delova za tekuću godinu i naknade za rad servisera na samom gorioniku.

*** Grejači AG1 ne podležu garanciji!

 

Gorionici na pelet - tehničke karakteristike

Svi naši gorionici na pelet imaju sledeće zajedničke tehničke karakteristike:

 • Digitalna kotlovska regulacija
 • Softver na srpskom jeziku
 • Prilagođavanje softvera korisniku
 • LCD ekran plave boje
 • Parametrisanje režima rada
 • Višestruka zaštita od samopaljenja
 • Dva puža za doziranje peleta
 • Tri temperaturne sonde
 • Kontrolisano strujanje vazduha
 • Fotosenzor za nadzor plamena
 • Povezivanje sa sobnim termostatom
 • Mogućnost ugradnje gorionika na sve tipove kotlova
 • Mogućnost napajanja akumulatorskom baterijom
 • Napajanje 220V
 • Radni napon 12V
 • Veličina karaktera na ekranu 13mm

Gorionici na pelet - delovi

Naši gorionici na pelet sastavljeni su od sledećih delova:

Pozicija
1 Gorivo kućište
2 Rešetka
3 Spirala puža 2
4 Ventilatori
5 Motor puža 2
6 Konektori
7 Trafo
8 Elektronika sa displejem
9 Maska
10 Nosač ventilatora
11 Grejači

gorionici na pelet

gorionik na pelet set

Ceo set sadrži:

Opis
1 Gorionik
2 Pužni transporter-dozer
3 Ogibljivo crevo
4 Uvodnik creva
5 Kabal napajanja
6 Termo sonda sa konektorom
6 Konektor termosta

 

Grejanje na pelet - komfor i elegancija

Grejanje na pelet obezbeđuje komfor u smislu pripreme ogrevnog materijala i loženja vatre. Naime, potreban je manji skladišni prostor za odlaganje peleta i nema pripremanja drva, loženja, prašine, dima i čađi. Pepeo je dovoljno izbaciti jednom mesečno, a postoje i gorionici sa mehanizmom samočišćenja.

Gorionici na pelet emituju ujednačenu temperaturu koju možete podesiti digitalno, preko daljinskog upravljača ili mobilnog telefona.

Sve ovo čini pelet idealnim gorivom za zagrevanje stambenih površina.

Zašto pelet

Pelet je bio-gorivo koje nastaje od prirodnih materijala kao što su drvo i slama. Piljevina, strugotina ili slama se najpre usitne u prah, pa se kompresuju pod visokim pritiskom. Usled zagrevanja ovi materijali sami oslobađaju prirodni „lepak“, te nema potrebe za dodavanjem bilo kakvih veštačkih supstanci. Pelet se potom oblikuje u specijalnim kalupima i do korisnika obično dolazi u obliku malih cilindara ili briketa.

Pelet je izuzetno visokokalorično gorivo, koje koristi više od 90% toplotne energije, a posle sagorevanja ostaje svega 1% pepela. Kalorijska vrednost peleta kreće se od 4,6 do 5 kWh/kg, ili od 16 do 20 MJ/kg.

Pelet nastaje iz obnovljivih resursa. To znači da ga nikada neće nestati, što značajno utiče na relativnu postojanost cene.

Pepeo nemojte bacati – može vam poslužiti kao odlično đubrivo!

Pelet je gorivo budućnosti.

Prilikom sagorevanja, pelet oslobodi istu količinu ugljen-dioksida koju će drvo ili trava potrošiti tokom sledećeg ciklusa rasta. Ekološki krug se time zatvara, bez ikakvog štetnog uticaja po prirodu.

Fosilnim gorivima bliži se kraj. Rezerve su ograničene, a uticaj na životnu sredinu poguban. Stoga u priču ulaze obnovljiva goriva na biomasu, koja ne narušavaju ravnotežu u prirodi.

 

Dočekajte zimu spremni!

Pošaljite upit