gorionik na pelet cena - gorionici

Gorionik na pelet cena

Gorionik na pelet cena – jedno je od glavnih upita koje korisnici postavljaju interesujući se za grejanje na pelet. Istražujući interesovanja korisnika, odlučili smo da se ovog puta pozabavimo temom – gorionik ne pelet cena. Budući da smo se u prethodnom tekstu bavili faktorima koji utiču na cenu grejanja na pelet, zaključili smo da ovaj tip grejanja ne predstavlja vid uštede, već vid komfora i udobnosti. Ali šta je to, kada su gorionici u pitanju, što utiče na njihovu cenu i šta to predstavlja za korisnika?

Gorionik na pelet cena: šta sve utiče na cenu

U samom startu nabrojaćemo koji sve faktori utiču na cenu gorionika na pelet, a u nastavku ćemo detaljnije razraditi jedan po jedan segment kako biste mogli lakše da pratite tekst. Faktori koji utiču na cenu gorionika na pelet su:

 • Mogućnost sagorevanja jedne ili više vrsta peleta
 • Materijal
 • Postojanje sistema za otpepeljivanje, displeja i softvera
 • Servisna mreža proizvođača

Mogućnost sagorevanja jedne ili više vrsta peleta

Gorionik na pelet cena – formira se u zavisnosti od toga da li gorionik ima mogućnost da sagori jednu vrstu peleta ili više. Gorionici koji su namenjeni za spaljivanje samo drvenih peleta obično su jeftiniji od gorionika koji mogu da koriste više vrsta peleta. Gorionici koji koriste više vrsta peleta imaju sposobnost da pored drvenog peleta sagore i agro pelet i pelet od ugljene prašine. Njihova cena viša je usled činjenice da drveni peleti imaju znatno manje pepela od ostalih vrsta peleta. Na taj način sistem za otpepeljivanje je uprošćen i olakšava održavanje korisniku. Kod univerzalnih gorionika sistemi su dosta kompleksniji i softveri iziskuju više vremena za programiranje, što je i skuplje.
gorionik na pelet cena gorionik i pelet

Materijal

Materijali od kojih su izrađeni gorionici u velikoj meri utiču na kvalitet, a samim tim i na cenu. Postoje gorionici čija su ložišta izrađena od tankih kotlovskih limova, prohromskih limova, samota i livenih kućišta (gusa). Prilikom odabira gorionika treba voditi računa da materijal bude što izdržljiviji i da uspešno obavlja funkciju za koju je namenjen. Velika prednost gusanog kućišta ogleda se u tome što je postojaniji na visokim temperaturama i što dobro prenosi toplotu. Gorionici čija su kućišta livena, odnosno gusana, ostvaruju veoma dobro sagorevanje. Dobro sagorevanje ostvaruje se usled efekta tople pećnice. Investiciju u takav gorionik istakli bismo kao dobru i sigurnu investiciju.

Postojanje sistema za otpepeljivanje, displeja i softvera

Poželjno je da gorinik ima jednostavan sistem za otpepeljivanje, bez pokretnih delova. Postojanje pokretnih delova za otpepeljivanje može prouzrokovati češće servisiranje i zamenu delova, što iziskuje dodatne troškove u toku eksploatacije.

Bitni faktori koji podižu cenu gorionika na pelet jesu postojanje displeja i softvera na srpskom jeziku. Poželjno je da displej bude sa velikim karakterima i što pregledniji, kako bi se na njemu mogle prikazati sve potrebne informacije.

gorionik na pelet cena displej

Servisna mreža proizvođača

Ono što još stvara indirektne troškove prema gorioniku jeste razvijenost servisne mreže. Svakako se preporučuje kupovina gorionika od proizvođača koji ima dobro razvijenu servisnu mrežu kako bi se izbegli naknadni troškovi izlaska na teren ili transporta gorionika. I uvek vodite računa o dužini garancije koju vam proizvođač nudi. Što garancija duže traje, duže ste obezbeđeni da na jednom mestu imate siguran servis i održavanje. Osim toga, ukoliko vam se gorionik pokvari, izbeći ćete plaćanje popravke i uštedeti na taj način novac, ali i prekratiti vreme traženja pouzdanog majstora.

 

Pogledajte naše gorionike na pelet i cene:

U ponudi su tri vrste gorionika na pelet i to: Armadilo GAP 18  Armadilo GAP 25, Armadilo GAP 50 i Gorionici specijalne izvedbe – Armadilo GAP 90, kao i kotlovi na pelet i čvrsto gorivo.

Kojom temom želite da se bavimo u narednom tekstu i o čemu biste voleli da diskutujemo? Ostavite u komentaru sva pitanja, sugestije i predloge. Rado ćemo odgovoriti na sve vaše nedoumice.

2 Comments

 • Nebojša Dimitrić
  Opera 49.2.2361.134358 Opera 49.2.2361.134358 Android 8.0.0 Android 8.0.0
  Mozilla/5.0 (Linux; Android 8.0.0; WAS-LX1 Build/HUAWEIWAS-LX1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.110 Mobile Safari/537.36 OPR/49.2.2361.134358

  Grejanje na pelet je super, izuzev ako imate gorionik Termomont. Uz ovaj gorionik grejanje na pelet je noćna mora. Morate da ga 3-4 puta gasite radi čišćenja, noću ne smete da stišavate radijatore – ugasi se. Svi vam naplaćuju šte čl ovanje, a niki nemože ds ga našteluje. Košta duplo više od grejanja na druga goriva. Bilo koji gorionik samo ne Termomont Šimanovci. Ovo je golo sranje, jedva čemam da prođe ova zima i da ga bacim na đubre.

 • Radmila Zivkovic
  Google Chrome 80.0.3987.87 Google Chrome 80.0.3987.87 Android 5.1.1 Android 5.1.1
  Mozilla/5.0 (Linux; Android 5.1.1; SM-J500FN) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/80.0.3987.87 Mobile Safari/537.36

  Mene zanima centralno grejanje na pelet 300 kvadrata dali imate tako nesto i koliko bi to koštalo unapred hvala

 • Ostavite Vaš komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *